Ledergruppeudvikling Ledelsessparring Karriereudvikling Bøger Forsiden

Tilmeld dig søndagsrådene her

Søndagsråd 3. september - Hvordan skal dit næste job se ud?

Hvordan skal dit næste job se ud Hvordan skal dit næste job se ud?

De fleste har prøvet at tage et forkert jobvalg på et tidspunkt. Ofte har det handlet om, at man har lade sig lokke af de store ord i jobannoncerne og tænkt, at det lyder da egentlig meget spændende. Og i det tilfælde, så overlader du det lidt til tilfældighederne og lækre jobannoncer med den risiko, at du kommer til at foretage et forkert jobvalg.

Derfor kan det godt svare sig, at du bruger lidt tid på at finde det rigtige job, hvis du er ved at være klar til se dig om efter et nyt job og du ikke er i panik for at komme væk. Overvej eksempelvis:

Hvad skal hovedvægten være i mine opgaver?
De fleste jobs består jo af flere forskellige typer af opgaver. Nogle af opgaverne brænder vi mere for end andre. Og nogle typer af opgaver bryder vi os dybest set ikke ret meget om. Brug derfor lidt tid på at finde ud af, hvordan den optimale fordeling af de forskellige opgavetyper ser ud for dig.

Hvilke rammer har du brug for?
Nogle har bruge for at kunne arbejde meget selvstændigt, andre foretrækker at arbejde mere teambaseret. Nogle har brug for fleksibilitet i forhold til mødetider eller bruge for at kunne arbejde hjemme en eller flere dage om ugen. Nogle har brug fred og ro for at kunne arbejde optimalt. Nogle trives bedst med at have meget kontakt både internt og eksternt osv. Alt sammen rammer og vilkår der kan have stor betydning for, om vi kommer til at trives i jobbet.

Hvilke perspektiver skal der være i jobbet?
Måske skal jobbet være en trædesten til en hop opad karrierestigen? I så fald skal der måske være nogle muligheder for at uddanne dig eller for at få noget større ansvar, der gør dig klar til at tage næste skridt.

Hvilken form for ledelse foretrækker du?
Man siger jo, at vi vælger et job på grund af opgaverne og vi søger væk på grund af lederen. Og det er der et langt stykke af vejen en sandhed i. Det kan være en god idé på forhånd at gøre dig nogle tanker om, hvad det er for en leder, du gerne vil have og hvilken form for ledelse, du gerne vil udsættes for.

Der er selvfølgelig en lang række andre spørgsmål, du kan stille dig selv for at finde noget der ligner dit drømmejob. Hvis du gør dig dine overvejelser, inden du giver dig i kast med jobsøgningen, så har du øget dine chancer for at lande et job, som du bliver glad for – også når ’hvedebrødsdagene’ er overstået.
Held og lykke!

Afslutningsvis kan du reflektere over følgende spørgsmål:

  • Hvordan har du typisk valgt job indtil nu? Har det virket eller er du ofte blevet skuffet?
  • Hvilke gode erfaringer har du med at finde et job, som du har været glad for?

God søndag!
Susanne


Korte temamøder

Læs mere om korte temamøder: https://www.teglkamp.dk/2_timers_temamoeder_for_ledergruppen.htm

Trænger du til lidt inspiration?
Hvad med min seneste bog, hvor du gennem en historie får inspiration til at håndtere personlig udvikling og forskellige ledelsesudfordringer. Du kan købe Kunsten at koge et æg - en ledelsesrejse for 215 kr. inklusiv forsendelse. Betal via MobilePay og husk at skrive adressen, hvortil jeg skal sende bogen.

Bøger med til ferien
Du kan læse mere om bøgerne her


Ledelsessparring - coaching Læs mere her:
https://www.teglkamp.dk/1-1_Ledelsessparring.htm

Vil du anbefale ’Søndagsråd’ til andre? Så send dem dette tilmeldingslink:
https://response.questback.com/teglkampco/goderaad_ny

 

Teglkamp & Co. Rosenvænget 16 3400 Hillerød tlf. 2160 2999 info@teglkamp.dk