Ledergruppeudvikling Ledelsessparring Karriereudvikling Bøger Forsiden

Kunsten at koge et æg - en ledelsesrejse - NY BOG

Lektørudtalelse - Kunsten at koge et æg

Kunsten at koge et æg – en ledelsesrejse har til formål at få læseren til at se indad og reflektere sammen med hovedpersonen Christian i fortællingen. I en fortællende form bliver læseren præsenteret for klassiske ledelsesudfordringer og temaer for personlig udvikling.

Handlingen skydes i gang, da Christian uventet bliver kaldt ind til et bestyrelsesmøde og får tilbudt stillingen efter sin chef den nuværende administrerende direktør, som har meddelt, at han går på pension først i det nye år. Christian får de næste 3 måneder til at forberede overtagelsen og et stort forestående strategiskifte for virksomheden. Han får også tilbudt en mentor, som har en lidt anderledes tilgang, hvori der bl.a. indgår kogning af æg.

Bogen er på 118 sider, koster 175 kr. + 40 kr. i forsendelse i alt 215 kr.

Bestil den her

Eller ved at sende 215 kr. på MobilePay 21602999 og skrive adressen, hvortil bogen skal sendes.

Det siger ledere om bogen:

Christian har været på en dannelsesrejse som leder. Og vi får lov at følge med. Det er en inspirerende og tankevækkende fortælling, som Susanne Teglkamp med sin store erfaring og sit klare sprog leder læseren igennem. Man bliver nysgerrige efter at læse videre. Fortælling er i en let tone, og metaforen med ægget er enkelt men stærk. Pointerne undervejs er gode, og selv – eller måske især - for den meget erfarne leder er der masser af stof til eftertanke. Personligt får jeg allermest ud af Christians tanker og reaktioner på det, han bliver budt, både af mentor, ægtefælle og kolleger.
Wenche Strømsnes, Stifter og leder af BetterMeetings og Bestyrelsesmedlem i flere større ejerleder-virksomheder

Jeg startede med at ville læse et enkelt kapitel men måtte så lige læse et kapitel til og endnu et - til jeg havde læst hele bogen. Jeg blev grebet af bogen og af hovedpersonen Christians udfordringer og overvejelser omkring sin ledelsesopgave. Jeg kunne genkende mig selv og mange af de klassiske ledelsesdilemmaer, man bliver præsenteret for i bogen. Bogen er ikke en traditionel fagbog men en fortælling om ledelse, som er skrevet med indsigt og humor. Det er en bog, der sætter gang i refleksioner.
Line Wilchen Hollesen, Administrerende direktør i KLAR forsyning A/S

Jeg blev grebet af bogen og kunne ikke slippe den, da først jeg var gået i gang med den. Jeg kunne forholde mig til ledelsesudfordringerne og kunne se mig selv i de forskellige situationer, der mødte hovedpersonen i bogen. Jeg vil hellere læse en sådan bog end en artikel om ledelse.
Sevgyl Abdulovski, CFO i Titan Containers A/S

“Kunsten at koge et æg” - Inden jeg gik igang, tænkte jeg, at titlen var lidt søgt. Men efter at have læst bogen, synes jeg virkelig, at æggekogningen giver vigtige associationer, det giver god ledelse fortjent vægt. Bogen er meget nemt læst og virker nærmest som prosa. Jeg læste en god historie, som godt kunne filmatiseres. Jeg elsker, at den fokuserer på det personlige i ledelse, fremfor at give en checkliste og metode.
Hanne Breddam, Medlem af flere bestyrelser, Tech Entrepreneur, investor mm.Anmeldelser og omtale af bogen:

Jeg har et skizofrent forhold til bøger om ledelse. Når man læser en del, opstår der et behov for at blive overrasket, selv om det kan være urimeligt. Krimier s-k-a-l jo slutte med at afsløre, hvem gerningsmanden er, og ledelsesbøger s-k-a-l til sidst lade læseren forstå, hvad kernen er i at lede. Sådan er præmissen. "Kunsten at koge et æg" har den store kvalitet, at den sætter sin pointe med et øksehug. Man slipper for at blive trukket gennem referencer til amerikanske management-teorier, der skal underbygge ... noget. Og man slipper for +250 siders papir i stift bind, der skal underbygge en pris på ... noget. Susanne Teglkamp sætter sin pointe på 117 letlæste sider. Pointen har jeg stor tiltro til.
Anders Heide Mortensen, CEO Heide Kommunikation

Ledelse er udskældt. Ledelse er betydningsfuld. Ledelse er overdiagnosticeret. Ledelse er på alles læber. Alle er ledere. Alle har en leder. Alle taler om ledelse. Hvad skal vi dog med endnu en bog om ledelse?
Ledelse er under forandring. Det moderne menneske fordrer en ny form for ledelse. Vi vil ikke længere dikteres. Vi vil ikke længere instrueres. Vi vil ikke længere nøjes med at være en brik i et spil. Og hvis ikke lederen leverer moderne leder-dyder, så er vi klar til at pakke computeren og gå. Hvordan får lederen sig selv med ind i den nye doktrin? Og hvordan taber man ikke sig selv i krydspresset mellem mennesker, opgaver, moderniseringen og ensomheden?
Det fortæller bogen her en historie om. Den er til ledere. Den er om ledere. Nej vent. Den er netop ikke om ledere. Den er om Christian. Om Buller. Om æggekogning. Og om selvindsigtens svære vilkår, hvis du vælger det forkerte spor. Og netop fordi bogen er om Christian, så er der plads til endnu en bog om ledelse.
(forord til bogen
Morten Ballisager, Direktør i Konsulenthuset ballisager

 

Flere bøger af Susanne Teglkamp

Der er ingen nemme genveje gennem helvede Fusioner og forandringsledelse i praksis

Ledergruppen i udvikling Ledergruppen - det dynamiske omdrejningspunktI den gode ledelses tjeneste

Læs mere og bestil bøgerne her

 

Teglkamp & Co. Rosenvænget 16 3400 Hillerød tlf. 2160 2999 info@teglkamp.dk